Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Pelupessy met de mooiste: 'Zat er lekker in’

ALMELO - Hij scoort niet vaak, maar als het dan gebeurt zijn het eigenlijk altijd wonderschone treffers. Dat was ook woensdagavond wederom het geval. Pats, boem, in de winkelhaak. Joey Pelupessy lacht na de 5-0 bekeroverwinning op VV UNA op bescheiden wijze instemmend. ,,Het is altijd leuk om een doelpuntje mee te pikken”, zegt de verdedigende middenvelder van Heracles Almelo over zijn fraaie 4-0.

Hij hing letterlijk in de lucht, want voorafgaand aan het doelpunt deed zich een ware flipperkastsituatie voor. De uithaal van Pelupessy, de mooiste van de avond, maakte daar een einde aan. ,,Ik dacht: laten we daar maar eens een einde aan maken. Hij zat er lekker in.”

Stunt
Dat Heracles eenvoudig verder bekerde, stemde echter tot de grootste vreugde. Ook de spelers van Heracles zagen dinsdag nog dat het zo maar mis kan gaan tegen een amateurclub. Jodan Boys knikkerde Go Ahead Eagles uit de beker. ,,Dat moet ons niet gebeuren, dacht ik nog”, zegt Pelupessy. ,,Op dit soort wedstrijden moet je altijd scherp zijn. Die amateurclubs stunten altijd wel ergens. Wij moesten er vooral voor zorgen dat ons dat niet overkwam. Daaraan hebben we voldaan vandaag.”