Mohammed Osman is geblesseerd en kan voorlopig niet spelen bij Heracles, dat meer personele zorgen heeft
 in de aanloop naar het thuisduel tegen PSV.
Volledig scherm
Mohammed Osman is geblesseerd en kan voorlopig niet spelen bij Heracles, dat meer personele zorgen heeft in de aanloop naar het thuisduel tegen PSV. © VI Images

Personele zorgen bij Heracles: ziekenboeg loopt vol

ALMELO - Heracles kampt met flinke personele problemen. In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSV (zondag, 20 uur) loopt de ziekenboeg opeens vol, onder meer met enkele basisspelers.

Mo Osman ontbreekt zondag sowieso in de wedstrijdselectie van coach Frank Wormuth. De middenvelder heeft een bovenbeenblessure en is enkele weken uitgeschakeld. Het meespelen van Lennart Czyborra is ook zeer onzeker, hij worstelt met fysieke problemen en trainde vrijdag apart. Alexander Merkel ontbrak vrijdag ook op het appel maar volgens Wormuth kan hij zondag wel spelen.

Breukers

Dat geldt niet voor Tim Breukers die knieproblemen heeft en voorlopig nader onderzoek in het ziekenhuis moet afwachten. Problemen dus voor de Almelose club, die toch al een ongelukkige seizoenstart heeft. Na de 4-0 thuisnederlaag tegen Heerenveen kwam vorige week een teleurstellend 1-1 gelijkspel bij Fortuna Sittard.

Werk aan de winkel voor Wormuth, die optimistisch blijft: ,,We hebben genoeg spelers.” Maar de vraag is wie er zondag gaan aantreden tegen PSV. De stand-in voor Czyborra lijkt Jeff Hardeveld, die met Robin Pröpper, Mats Knoester en Navajo Bakboord de defensie moet gaan vormen. 

Middenveld

Aanvallend kiest Wormuth vermoedelijk weer voor het trio Silvester van der Water,  Cyriel Dessers en Mauro Junior. Op het middenveld lijkt de Griek Orestis Kiomourtzoglou zeker van zijn plek. Wie Osman moet vervangen is de vraag. Jesper Drost trainde vrijdag volop mee maar PSV komt, zo zei Wormuth, te vroeg voor de teruggekeerde speler. Adrian Szöke en Niels Leemhuis zijn opties.

Wormuth, vrijdagmiddag: ,,Het is nog lang geen zondagavond 20 uur dus ik kan er nog weinig overzeggen. We hebben zaterdag ook nog een training”, aldus de hoofdcoach, die vorige week te elfder ure zijn plan omgooide en met een verrassende basisopstelling voor de dag kwam.