Volledig scherm
Van Ooijen in actie namens Heracles. © Joep Leenen/Pro Shots

Peter van Ooijen vertrekt naar VVV Venlo

ALMELO - Middenvelder Peter van Ooijen (26) speelt komend seizoen voor VVV-Venlo. De Brabander kwam de laatste drie seizoen uit voor Heracles Almelo. Het was al langer bekend dat Van Ooijen zou vertrekken bij Heracles.

Van Ooijen kwam in de jeugd uit voor PSV, maar brak niet door in de eerste selectie. Hij speelde in het vervolg voor Go Ahead Eagles, tot dat Heracles hem drie seizoenen geleden overnam. 

In Almelo wisselde Van Ooijen sterke met mindere periodes af. Zo begon hij vorig seizoen niet sterk, maar speelde hij na de winterstop het gros van de duels. In 23 duels scoorde hij vorig seizoen één keer.

  1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
    video

    ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

    Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’