Volledig scherm
Mauro Junior viel tegen PEC Zwolle 2 uit met een blessure. © VI Images

Pröpper maakt de volle 90 minuten; Mauro Junior valt uit

ALMELO - Heracles 2 verloor maandagmiddag in eigen huis een oefenduel met 1-0 van PEC Zwolle 2. De ploeg van trainer Peter Reekers zag Mauro Junior en Joey Konings met een blessure uitvallen.

Al na zeventien minuten viel aanvaller Mauro Junior uit met knieklachten, zijn vervanger Zvi Jie moest in de 35e minuut al weer naar de kant en werd vervangen door Stephen Sama. In de tweede helft raakte Joey Konings geblesseerd aan zijn hand. De ernst van de blessures is nog niet bekend. 

Goed nieuws was er voor aanvoerder Robin Pröpper, hij speelde voor het eerste sinds zijn kuisbandblessure een hele wedstrijd. Naast hem stond Maximilan Rossmann, de verdediger die zondag tegen Heerenveen in de fout ging en al voor rust werd gewisseld. 

Het duel tegen PEC werd vooral in de eerste helft in een hoog tempo gespeeld, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. De grootste kans aan Almelose zijde was voor Dabney Dos Santos, maar hij schoot na een uur spelen naast. Uiteindelijk was het Jarni Koorman van Zwolle die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.