Volledig scherm
Robin Pröpper © ANP Pro Shots

Pröpper: 'Vandaag als team nederlaag enigszins weggevaagd'

ALMELO - Na de 5-0 nederlaag tegen Willem II wist Heracles zich tegen AZ uitstekend te revancheren, de Almeloërs wonnen met 3-2 en speelden zo de verliespartij van zich af.

Na afloop was er blijdschap en opluchting bij aanvoerder Robin Pröpper: „Na vorige week was het nodig om deze wedstrijd te winnen. Hiermee hebben we hopelijk de nederlaag tegen Willem II enigzins weggevaafd. Ik denk dat we het met name in de tweede helft goed gedaan hebben."

In de openingsfase leek het opnieuw een lastige wedstrijd te worden, want AZ opende vroeg in de wedstrijd de score. „Dat was natuurlijk niet het plan, om a l na een paar minuten al op achterstand te staan. We wilden vooruit druk zetten, maar kregen geen grip op AZ. Dat is een goede ploeg, die het goed uitspeelde. Wij zijn vervolgens iets compacter gaan spelen, meer gericht op de counter en dat bleek een goede keuze, want daardoor win je vandaag. Vorige week zag het er niet uit, vandaag hebben we veel meer als team gespeeld. Ik denk dat we dan op ons best zijn."

  1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
    video

    ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

    Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’