Volledig scherm
PREMIUM
Robin Pröpper moet zich terugknokken in de basis van Heracles. © BSR Agency

Rentree in eredivisie? Robin Pröpper moet zich terugknokken in de basis

ALMELO - Hij speelde zaterdag voor het eerst weer eens 45 minuten. Twee weken voor het begin van de competitie is Robin Pröpper, na tien maanden blessureleed, dicht bij een volwaardige rentree bij Heracles.

Zijn doelstelling is glashelder: zondag 4 augustus wil Robin Pröpper fysiek en mentaal klaar zijn om 90 minuten te spelen tegen Heerenveen. ,,Ja zeker, dat is realistisch. Dan is het natuurlijk aan de trainer om te bepalen of ik ook in de basis mag beginnen in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Vindt hij mij ook fit genoeg? En als het goed is voor 60 minuten, beginnen we daarmee", zei de verdediger zaterdag nadat hij de eerste helft had meegedaan in het oefenduel tegen FC Volendam (2-1 verlies).

  1. Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.