Volledig scherm
Renze Fij tekent bij het Noorse Sogndal. © Frans Nikkels

Renze Fij blijft nog een tijdje in Noorwegen

ENSCHEDE - Renze Fij (27) blijft ook komend seizoen in Noorwegen. De oud-doelman van Heracles heeft zondag voor twee jaar getekend bij Sogndal, een club op het tweede Noorse niveau.

Fij kwam het net afgelopen seizoen uit voor Nest-Sotra, dat in dezelfde divisie speelt als zijn nieuwe club. Hij speelde alle wedstrijden en eindigde als beste keeper van de competitie. Genoeg reden voor het hoger aangeschreven Sogndal om de doelman uit Enschede te contracteren. 

Sogndal heeft via de nacompetitie nog kans om volgend seizoen terug te keren naar het hoogste niveau in Noorwegen. Het nieuwe seizoen begin in het nieuwe jaar. Voor Fij is het alweer zijn derde Noorse club. Hij stond tot 2018 onder contract bij Heracles, ging daarna op zoek naar een nieuwe werkgever en kwam in Noorwegen terecht. 

  1. Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.