Volledig scherm
© Christian van der Meij

Robin Pröpper: 'Mijn persoonlijke ontwikkeling gaat nu voor'

ALMELO - Verdediger Robin Pröpper (22) maakte zaterdagmiddag in het oefenduel tegen de Almelose selectie zijn debuut voor Heracles Almelo. Voor de voormalig speler van De Graafschap is zijn nieuwe club een stap omhoog. ,,De ploeg speelt al 12 jaar in de eredivisie, standaard dus. Vorig seizoen viel alles hier op zijn plek.” En extra mooi: ze gaan Europa in, hij dus ook.

Die zekerheid van jaren achter elkaar spelen op het hoogste niveau had hij bij De Graafschap niet. Alles wat er bij zijn oude club gebeurt, gaat hem aan het hart. Morgen dient het kort geding van de Superboeren tegen de KNVB. Inzet: een plek in de eredivisie.

Vrienden
De club zou op het hoogste niveau blijven als FC Twente zou degraderen. Daar leek het lange tijd op, maar uiteindelijk besliste de KNVB-beroepscommissie toch anders. „Ik vind het vervelend dat ik, onder voorbehoud, niet tegen De Graafschap kan spelen komend seizoen. Het zijn allemaal vrienden daar.

De club heeft mij ook de kans gegeven om profvoetballer te worden.” Hij hoopt stevig op een goede afloop. „Maar ik ben nu zelf aan een nieuwe periode begonnen bij Heracles, mijn persoonlijke ontwikkeling gaat voor.”

Het hele verhaal met Robin Pröpper staat in De Twentsche Courant Tubantia van maandag, of is te lezen via de e-paper.