Volledig scherm
Thomas Bruns kijkt uit naar een andere werkgever. © Paul Meima

Rol Bruns bij Vitesse uitgespeeld na komst Ødegaard

ARNHEM - De kans dat Thomas Bruns dit seizoen bij Vitesse blijft is klein. Nu de club zich heeft versterkt met de 19-jarige Noor Martin Ødegaard is de rol van de Tukker in Arnhem uitgespeeld.

Bruns (26) vindt het vervelend dat het zo moet lopen. De middenvelder uit Wierden maakte vorig seizoen de overstap van Heracles naar Arnhem en tekende tot 2021 bij Vitesse. „Helaas gaat het soms zo in voetbal”, zegt hij. „Persoonlijk wil ik vooral spelen en het plezier in voetbal terugvinden. Dat kan in Nederland zijn, maar ook daarbuiten. Ik hou alle opties open.” 

Nieuwe kans

De Tukker vertrok uit Almelo als aanvoerder en begon goed bij zijn nieuwe club. Maar aan het einde van het seizoen kwam hij tot zijn eigen teleurstelling op de reservebank terecht. Hij hoopte op een nieuwe kans dit seizoen, maar met de  komst van de talentvolle huurling van Real Madrid, is die klein geworden.

  1. Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.