Volledig scherm
Maximilian Rossmann is een vraagteken bij Heracles. © VI Images

Rossmann kampt met voetproblemen

ALMELO - Maximilian Rossmann is een vraagteken voor het duel van zondag tegen Excelsior. De verdediger van Heracles kampt met een voetblessure. Als hij niet speelt, is Bart van Hintum zijn vervanger. 

Trainer Frank Wormuth is er nog niet uit wie hij op het middenveld zet naast Mo Osman en Alexander Merkel. „We hebben Dos Santos, Duarte en Drost”, aldus de trainer. „Het ligt er ook aan welk systeem we spelen. We hebben meerdere dingen uitgeprobeerd.”

De competitie ligt al twee weken stil, dat merkte de trainer aan zijn groep. „Het was lastig om de ploeg gefocused te houden, er was geen doel. Maar vrijdag had ik voor het eerst het gevoel dat we het weer hadden en begrepen”, zegt Wormuth. Zijn ploeg oefende zondag tegen het tweede van Heracles en verloor met 2-0. „Dat hebben we steeds. Oefenduels zijn moeilijk, dat is een mentaal ding. Soms denken de spelers te veel, maar ze willen wel.”

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: