Volledig scherm
PREMIUM
© VI Images

Scorende Dessers brengt eindelijk vreugde op Erve Asito

Het ene punt dat Heracles zaterdag pakte tegen Vitesse (1-1) was er een van opluchting. Omdat er niet verloren was van een ploeg waar je van kan verliezen. Maar ook van vreugde, omdat spits Cyriel Dessers eindelijk van de nul af is.

Tien seconden van de film is Cyriel Dessers (24) zeker kwijt, knikt hij. Na zijn eerste goal voor Heracles, de gelijkmaker tegen Vitesse, rende hij naar de al net zo euforische supporters. “Dat weet ik dus niet meer, ik heb altijd moeite me dat te herinneren.” Voor de spits was de opluchting na drie duels zonder goal behoorlijk, voor de club niet minder. Het was de eerste thuistreffer van Heracles in de eredivisie sinds het duel met Excelsior op 12 mei. Na 288 minuten droogte had Dessers de primeur: de eerste goal en de eerste vreugdesprongen op Erve Asito.

  1. Ramt John Stegeman naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver?
    PREMIUM

    Ramt John Stegeman naast lantaarn­paal ook zijn geloofwaar­dig­heid omver?

    De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?