Volledig scherm
© Lars Smook

Spits Gladon van Heracles Almelo op weg naar Wolverhampton Wanderers

ALMELO - Paul Gladon ondergaat donderdag en vrijdag een medische keuring bij de Engelse club Wolverhampton Wanderers FC, de club waar ook Ola John actief is. Na de keuring zal de spits van Heracles Almelo een meerjarig contract tekenen bij de club.

Gladon reisde donderdag af naar Engeland om met de club te gaan praten. Voor vertrek postte hij vanaf Schiphol een bericht op social media, maar dat werd snel verwijderd.

Basisspeler
Met het vertrek van Gladon is de tweede transfer van deze zomer een feit voor Heracles. Eerder vertrok Wout Weghorst naar AZ. Opvallend is het ook: Gladon zat vorig seizoen op de bank, achter Weghorst en is pas sinds vijf wedstrijden basisspeler in Almelo.

Tweede niveau
Wolverhampton Wanderers FC komt uit in The Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland. De club bezet op dit moment de derde positie. Die geeft aan het eind van het seizoen recht op het spelen van play-offs om promotie naar de lucratieve Premier League. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks.

Ola John
Bij The Wolves komt Gladon in John dus een landgenoot tegen. De oud-aanvaller van FC Twente speelt op huurbasis voor de Engelse club.

Naar verluidt betaalt Wolverhampton 2 miljoen euro voor de spits uit Almelo.