Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Stadionnaam Heracles Almelo niet aangepast: ‘Wij vinden dat de naam de lading dekt’

ALMELO - De woede over de naam Erve Asito is bij een deel van de supporters van Heracles nog altijd niet geluwd. Remko Stolk, commercieel directeur van hoofdsponsor Asito, betreurt dat, maar heeft goede hoop dat de naam alsnog gaat wennen.

Supporters die eieren gooien, een kip het veld opsturen en geen opzwepende sfeeracties voor de eerste wedstrijd van het seizoen: het begin van de competitie was niet leuk voor Heracles en dat voor een deel vanwege de nieuwe naam van het stadion. Wat vindt u daarvan?

“Het is heel jammer”, zegt Remko Stolk, de commercieel directeur van het bedrijf dat tien jaar lang hoofdsponsor en naamgever van het stadion van Heracles is. “Het dekt niet de lading van het gedachtengoed dat we voor ogen hebben met de naam. We willen met Erve Asito de lange verbintenis met de club benadrukken. Het gevoel voor Heracles dat van generatie op generatie overgaat. De actie van zondag doet geen recht aan onze band met de club en de supporters. En ook niet aan de spelers en het voetbal. Je zag dat ze van slag waren. Iets wat een feestje had moeten zijn, werd overschaduwd door iets wat nooit onze intentie is geweest.”