Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Standbeeld voor Castro? 'Nee, dat is wat overdreven'

ALMELO - Paul Gladon en Brandley Kuwas maakten de doelpunten, maar de eer ging zaterdagavond toch echt naar Bram Castro. De doelman van Heracles hield zijn ploeg 90 minuten lang op de been. In plaats van een ruime nederlaag, stuntte Heracles daardoor tegen Ajax: 2-1.

"Hij verdient een standbeeld", opperde trainer John Stegeman na afloop, maar dat compliment vond de bescheiden Castro wat teveel van het goede. Een glimlachje: "Dat is wat overdreven", zegt de Belgische routinier.

Redding na redding

Het had niet veel gescheeld, of Castro had niet eens meer bij Heracles gespeeld. De transfer naar AA Gent ketste af. Tegen Ajax liet Castro zijn waarde voor Heracles, zoals zo vaak in het verleden, opnieuw zien. Redding na redding. "Ik ben ontzettend blij met de overwinning. Als je van Ajax wilt winnen, moet iedereen top zijn, zeker bij een ploeg als Heracles."

Hulp Ajax

De ploeg kwam op achterstand na een treffer van Hakim Ziyech, maar Castro hield geloof. "Na de 0-1 had ik niet het gevoel dat het al voorbij zou zijn. Na de 1-1 vond ik Ajax wat geforceerd op zoek naar de 2-1. Dat heeft ons geholpen."