Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Stegeman: 'Arouca sterk in omschakeling en met spelhervattingen'

ALMELO - Heracles-trainer John Stegeman heeft dinsdagavond met meer dan gemiddelde interesse naar het Europese duel van Ajax gekeken. ,,Ajax had 70% balbezit, maar PAOK is wel met een 1-1 teruggegaan naar Griekenland. Daar moeten we onze lessen uit trekken'', zegt de oefenmeester aan de vooravond van het eerste Europese duel in de geschiedenis van Heracles, donderdagavond tegen het Portugese FC Arouca.

Stegeman verwacht in eigen stadion dat de opponent van Heracles dezelfde defensieve houding gaat aannemen als PAOK. Dat blijkt ook wel uit de informatie die Stegeman heeft van de tegenstander. ,,Ze hanteren dezelfde speelwijze als PAOK. Ze spelen heel compact en op de counter, schuwen de duels niet en uit de statistieken blijkt dat ze veel scoren uit spelhervattingen en de omschakeling. We weten dus wat ons te wachten staat.

Uitdaging
Er wacht ons een mooie uitdaging en mijn ploeg is volwassen genoeg om daar mee on te gaan'', aldus Stegeman, die voor de zekerheid ook nog eens zijn licht opstak bij collega, Mitchell van der Gaag, de huidige trainer van Excelsior. Van der Gaag speelde jarenlang in Portugal en zijn gezin woont ook nog steeds in Lissabon. Arouca raakte in de zomer vijf basisspelers kwijt. ,,Maar uit de informatie die wij hebben gaan er allemaal jongens spelen die al wat langer bij de club rondlopen en gewend zijn aan de manier van spelen.''

Selectie
Stegeman heeft 20 spelers voor het treffen van donderdag geselecteerd. Van de vaste groep zijn alleen Wout Droste en Dario Vujicevic nog niet fit.

Er zijn nog kaarten voor het duel beschikbaar. Die zijn verkrijgbaar in de fanshop. De kassa's bij het stadion gaan om 10.00 uur open. Het duel begint om 18.45 uur. Volgende week donderdag is de return in Portugal.