Volledig scherm
© ANP

Stegeman: 'Gaat maar om één ding: verder bekeren'

ALMELO - John Stegeman toonde zich woensdagavond, na de bekeroverwinning op tweede divisionist VV UNA (5-0), tevreden. ,,Dat we verder zijn in de beker is het belangrijkst", aldus de trainer van Heracles Almelo.

Ook de uitslag stemde tot optimisme. ,,Aan de andere kant hebben we weer wat vertrouwen opgedaan. Het was een tijdje geleden dat we met vijf doelpunten verschil wonnen. Top was het weliswaar niet, maar ruim voldoende om in de volgende ronde te komen."

Heracles kwam tegen UNA uitstekend uit de startblokken en scoorde, via Samuel Armenteros, al binnen twee minuten de 1-0. Maar daarna stagneerde het. Volgens Stegeman onnodig. ,,Teveel jongens wilden de beslissende eindpass geven in mijn ogen."

Vooruit voetballen
Na de rust stelde de ploeg alsnog orde op zaken en liep het al snel uit naar 3-0. Waar Heracles nog worstelde tegen Excelsior Maassluis en in de verlenging met 3-1 won, had het met UNA geen enkele moeite. Het verschil? ,,In Excelsior troffen we een ploeg die zich beperkte tot verdedigen, UNA probeerde vooruit te voetballen. Dat ligt ons beter", aldus de trainer. ,,Als we nog iets efficiënter waren geweest, had het in de dubbele cijfers kunnen lopen."

Zelf zag Stegeman dinsdagavond Sparta, de volgende tegenstander van Heracles in de competitie, in het bekertoernooi stunten tegen PSV. In Deventer werd Go Ahead Eagles uitgeschakeld door hoofdklasseclub Jodan Boys. ,,Dat heb ik m'n ploeg nog wel voorbehouden van tevoren", zegt Stegeman. ,,Het draait allemaal om focus en concentratie. Vooral tegen amateurclubs. Met onze focus zat het goed vanavond."