Volledig scherm
John Stegeman © ANP Pro Shots

Stegeman: 'Kuwas niet te betalen voor de Nederlandse subtop'

ALMELO - John Stegeman zag zijn ploeg zaterdagavond niet denderend spelen tegen FC Groningen. Desondanks wonnen de Almeloërs wel met 2-1 en dat was mede te danken aan de individuele kwaliteiten van Brandley Kuwas. „Het zou zonde zijn voor het Nederlands voetbal als hij deze winter vertrekt."

Stegeman zag een sterk FC Groningen in de eerste helft. „We werden ondersteboven gelopen. Als je dan voorkomt verwacht je dat je het makkelijker krijgt, maar Groningen nam het heft in handen. Ze hebben ons in leven gelaten in de eerste helft." 

Kuwas was bij beide Almelose treffers betrokken. Bij de 1-0 kwam hij goed door op rechts waarna Reuven Niemeijer de openingstreffer kon binnentikken. In de tweede helft versierde hij op slimme wijze een strafschop. „Ik vond hem niet eens zo goed spelen. Hij kan nog veel beter", aldus Stegeman voor de camera van FoxSport. De oefenmeester ziet Kuwas deze winter niet vertrekken naar een subtopper in Nederland. „Ik denk niet dat hij te betalen is voor de Nederlandse subtop."

Wuytens

Een andere speler die positief opviel was Dries Wuytens. De verdediger kwam binnen de lijnen nadat Robin Pröpper met een ogenschijnlijk zware hamstringblessure per brancard van het veld moest. „Dries heeft bij Willem II al laten zien dat hij waardevol kan zijn op dit niveau. Alleen heeft hij aan Pröpper een geduchte concurrent. Nu krijgt hij de kans. Vanavond heeft hij het uitstekend gedaan."