Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Te Wierik eerlijk over penalty: 'Dat was hands'

ALMELO - Hij stak de hand na afloop van de Twentse derby (1-1) in eigen boezem. Mike te Wierik veroorzaakte de strafschop, waaruit FC Twente-middenvelder Mateusz Klich de score opende. ,,Eerlijk is eerlijk, dat was hands", zei de Heracles-verdediger.

'Ik stak m'n arm omhoog'
Het leek alsof hij z'n gezicht wilde afschermen, maar Te Wierik was duidelijk.,,Ik stak m'n arm omhoog, moet ik gewoon niet doen, want dit zijn de regels. Waarom ik het deed weet ik ook niet. Gewoon dom." Wel was de vrije trap, waaruit hij hands maakte, gemakkelijk toegekend, zag ook Te Wierik. Duarte speelde immers de bal. ,,Daarover ben ik ook nog even in discussie gegaan, maar dan nog.."

Twintig berichtjes in de nacht
Al had Heracles in de tweede helft de beste kansen, de verdediger uit Hengevelde kon leven met het gelijkspel. De laatste jaren waren er telkens ludieke acties van zijn buurman, die FC Twente-supporter is. ,,Maar nu heeft hij niet wat te zeggen, lijkt me", zegt Te Wierik. ,,In aanloop naar de wedstrijd heb ik van hem niks gehoord. Wel heb ik rond twee uur 's nachts twintig berichtjes ontvangen van andere Twente-supporters. In de strekking van 'slaap je al?' Dat was ook zo, ik zag ze namelijk vanochtend pas."