Teun Bijleveld speelde twee seizoenen bij Jong Ajax en vecht nu voor zijn kans bij Heracles. „Ik ben een completere voetballer geworden hier.”
Volledig scherm
PREMIUM
Teun Bijleveld speelde twee seizoenen bij Jong Ajax en vecht nu voor zijn kans bij Heracles. „Ik ben een completere voetballer geworden hier.” © Emiel Muijderman

Teun Bijleveld: ‘Bogarde en Reiziger gaven je op je flikker als je slecht trainde’

ALMELO - Hij speelde in het Jong Ajax van net na Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Met spelers als Sergino Dest en Jurgen Ekkelenkamp. Teun Bijleveld (21) had er twee topjaren, maar schopte het zelf niet tot het eerste van Ajax. Morgen ziet hij zijn oude ploeggenoten weer, als Heracles tegen zijn oude club speelt.

Vanaf het balkon van de slaapkamer van zijn zusje kan Teun Bijleveld de Johan Cruijff Arena zien liggen. Niet dat hij er als kleine jongen ging staan om vanuit het ouderlijk huis in Ouderkerk aan de Amstel naar het magische stadion te kijken. Dromend van grootste prestaties. „Ik ben niet zo’n dromer”, zegt de middenvelder, een paar dagen voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. „Maar in mijn omgeving is wel iedereen voor Ajax. Familie, vrienden, buren. Ik ben er mee opgegroeid.”