Thomas Bruns: 'Ik kan af en toe een flinke schop uitdelen'

Thomas Bruns (25) speelde als broekie al met jongens als Duarte en Armenteros. Nu is hij hun aanvoerder bij Heracles. Hoe vergaat het de middenvelder in zijn eerste seizoen als leider?

Volledig scherm
Thomas Bruns in Epe FOTO: Emiel Muijderman EVM20170104 © Emiel Muijderman

Heb je nog boetes aan je medespelers uitgedeeld het afgelopen trainingskamp met Heracles in Epe?

Thomas Bruns: „Nee, iedereen is op tijd gekomen en had ook steeds de juiste kleding aan, dus geen boetes. Ik ben daar heel scherp op. Het geld gaat in een pot, daar doen we aan het einde van het jaar iets leuks van. Maar het heeft ook met discipline te maken, daar ben ik van. Ik ben liever een kwartier te vroeg dan een minuut te laat.””

Je bent zorgzaam, staat altijd vooraan als er iets georganiseerd of geregeld moet worden, maar als aanvoerder moet je soms ook hard kunnen zijn, vind je dat niet lastig?

„Ik kan anderen wel op hun plek zetten of letterlijk een flinke schop uitdelen. In het begin van het seizoen had ik een akkefietje met Sander Thomas, hij is jong en was net nieuw. Hij nam niets mee naar binnen, daar zei ik wat van, toen gaf hij me een weerwoord. Daar heb ik weer wat van gezegd. Je moet scherp zijn, niet over je heen laten lopen. Sindsdien hebben we een goede band.”

Samuel Armenteros en Lerin Duarte waren grote jongens bij Heracles toen jij als jonkie bij de groep kwam. Nu zijn ze terug en ben jij hun aanvoerder. Hoe zijn jullie daar mee omgegaan?

„Dat was wennen in het begin. Ik was zeventien toen ik bij hen in de ploeg kwam, zij maakten allebei een mooie transfer. Ik trok me aan hen op, zij waren grote jongens. Nu heb ik een eigen plek in het team en zullen ze ook dingen van mij moeten accepteren. In het begin vond ik dat lastig, want wat kon ik wel en wat niet zeggen? Gaandeweg is het op zijn plek gevallen. Als zij mij op de kloten geven, accepteer ik dat, andersom is dat ook zo.”

Je speelt al heel lang in Almelo, toch reageerde het publiek vlak voor de winterstop niet positief nadat je werd gewisseld tegen Go Ahead Eagles. Wat gebeurde er?

„Ik schrok er ook van. Ik heb altijd 100 procent gegeven voor de club en in elke wedstrijd. Heracles is mijn club, het is zuur als het voor mij was bedoeld.”

Heb je er wakker van gelegen?

„Dat niet, ik heb het er wel met de andere jongens over gehad na afloop. Zij hadden het ook gehoord en snapten het ook niet. Ik had het niet verwacht. Het enige wat ik dan kan doen is de wedstrijd erna proberen te laten zien dat ze ongelijk hebben.”

Wat kun je de tweede seizoenshelft beter doen?

„Minder de moeilijke oplossing zoeken. Simpeler spelen. Pas als ik goed in de wedstrijd zit, kan ik het eens moeilijker doen.”

Lees het hele interview met Thomas Bruns vandaag in Tubantia.