Volledig scherm

Toch doorbraak in stadionplan Heracles

ALMELO – De gemeente Almelo en Heracles zijn dicht bij een oplossing voor de vastgelopen plannen met het nieuwe stadion van Heracles. Beide partijen werken aan een compromis waarin Heracles kan bouwen en de gemeente vasthoudt aan de gewenste detailhandelsvisie die slechts beperkte business toestaat in het nieuwe stadion.

De plannenmakers van het stadion hebben de gemeente zwart op wit laten zien dat de investeerdersgroep Wyckerveste Adviseurs 40 miljoen euro in het projekt wil gaan stoppen. Voorzitter Jan Smit zei donderdagavond: ,,Het ziet er naar uit dat er een oplossing komt waarmee iedereen zeer goed kan leven. Almelo krijgt kansen die ze nooit meer zullen krijgen.”

Roda Boulevard in Kerkrade

Wyckerveste Adviseurs is ook de ontwikkelaar van de Roda Boulevard in Kerkrade rondom het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC. Een bouw- en investeerdersgroep rond Wyckerveste is al enige jaren bezig om de stadionplannen in Almelo voor elkaar te krijgen.

Deze week leek de gemeente een streep te gaan zetten door het stadion toen bekend werd dat er geen toestemming komt om de noodzakelijke zone met niet sport gerelateerde winkels in het projekt te integreren.

Koortsachtig overleg

Donderdag is er de hele dag koortsachtig overleg tussen voetbalclub, gemeente en fracties. De gemeenteraad besluit 18 juni over de detailhandelsvisie maar dat besluit lijkt dus niet meer van invloed te zijn op het doorgaan van de nieuwbouw.