Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Tweede elftal Heracles verslaat Jong FC Twente in oefenduel

ALMELO – Het tweede van Heracles heeft dinsdagmiddag Jong FC Twente met 2-1 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Vincent Vermeij en Reuven Niemeijer. Bob Vankan scoorde voor Jong FC Twente, waar geen selectiespelers mee deden. Wel kreeg de teruggezette Torgeir Børven speeltijd.

Na een ruim half uur spelen kwam de thuisploeg, waar onder andere Dario Vujicevic, Tim Breukers, Peter van Ooijen en Jaroslav Navratil meededen, op voorsprong. Na een goed opgezette aanval over de rechterflank, maakte spits Vincent Vermeij de openingstreffer. Doelman Nick Hengelman ging hierbij niet vrijuit. Vlak na rust verdubbelden de Almeloërs de score. Reuven Niemeijer maakte een fraaie treffer na goed werk van Tarik Kada.

Vankan
In de slotfase maakte Bob Vankan op prachtige wijze de 2-1. De middenvelder is mee geweest op trainingskamp en heeft onlangs een contract getekend bij FC Twente voor twee jaar.

Initiatief
Het oefenduel dat in een leeg Polman stadion werd afgewerkt, was op initiatief van Heracles, omdat zij 30 januari pas weer aan de competitie beginnen. Jong FC Twente daarentegen begint maandag alweer aan de tweede seizoenshelft. De ploeg van Paul Bosvelt ontvangt dan Jong Vitesse.