Volledig scherm
Vak Q, normaliter het stavak in het Polman Stadion, is bezet met stoeltjes. © Lenneke Lingmont

UEFA grijpt de macht in stadion Heracles

ALMELO – Heracles Almelo maakt donderdagavond tegen FC Arouca haar debuut in de Europa League. De eredivisionist maakt direct kennis met de wetten van het Europees voetbal. Voor even is de club niet de baas in eigen huis. Deze dagen zwaait de Europese voetbalbond UEFA de scepter in het Polman Stadion.

De trainerskleedkamer is ingericht als medische ruimte en waar normaal de fysiotherapeuten zitten, is nu de dopingruimte. Het stadion van Heracles is een dag voor de Europese wedstrijd tegen FC Arouca compleet bezet door de UEFA. Hun regels gelden nu in Almelo. „Er komt een hoop bij kijken”, vindt trainer John Stegeman. „Het is veel poespas, maar ook wel weer heel interessant om mee te maken. Ik heb me maar omgekleed in mijn eigen kantoor.”

Vak Q
Middenvelder Thomas Bruns wijst voor de laatste training van zijn ploeg naar Vak Q, het stavak, dat nu bezet is met stoeltjes. Is ook al verplicht. Het nieuwe coachvak op het veld is kleiner dan normaal. Er is te merken dat er iets bijzonders staat te gebeuren, vindt Bruns.

Spannend
De Wierdenaar is aanvoerder tijdens de wedstrijd tegen Arouca, Mark-Jan Fledderus zit op de bank. Hij kijkt uit naar het Europese debuut. „We zijn er al een tijd mee bezig, het is anders, het is spannend. We willen graag een ronde doorkomen, maar als dat tegenvalt, is het sowieso uniek. Het kan altijd, er kan iets ontstaan, zo hebben we ook Europees voetbal gehaald.”