Volledig scherm
Janis Blaswich. © BSR Agency

Uitblinker Blaswich staat met lege handen: ‘Heel zonde’

EMMEN – Bij Heracles zakte vrijwel iedereen zondag door de ondergrens heen, maar Janis Blaswich keepte ondanks de nederlaag een uitstekende wedstrijd. De ene naar de andere inzet keerde hij, maar de Duitser kon niet voorkomen dat Heracles uiteindelijk met lege handen stond.

,,Ontzettend jammer. Ik kon inderdaad veel ballen tegenhouden, vooral in de eerste helft, maar het was niet genoeg”, blikt de goalie terecht terug. Heracles kreeg voor rust helemaal niets voor elkaar, terwijl FC Emmen telkens weer gevaarlijk voor het doel van Blaswich opdook. De ploeg van Dick Lukkien kreeg niet alleen veel kansen, maar de kansen die het kreeg waren vrijwel allemaal ook kansen die doorgaans een treffer opleveren. De afmakers stonden telkens dichtbij het doel van Blaswich en vaak oog nog vogelvrij. ,,Helaas kon ik de laatste kans voor rust niet keren. Ik probeerde nog bij de bal te komen, maar hij schoot hem goed binnen.”

VAR

Blaswich baalde na afloop niet alleen van de nederlaag, maar hij kon zich ook slecht vinden in de manier waarop de treffer van Heracles in de slotfase werd afgekeurd. ,,Het is belachelijk dat er hier zo weinig camera’s staan, dat de scheidsrechter niet kan checken of het buitenspel is. De VAR checkt alles, maar buitenspel is hier niet na te kijken. En dat terwijl buitenspel juist iets is dat je perfect kunt terugkijken.”