Volledig scherm
Wout Weghorst gaat naar AZ © Emiel Muijderman

Update | Wout Weghorst voor vier jaar naar AZ

ALMELO - Wout Weghorst zet zijn carrière voort bij AZ. De 23-jarige spits van Heracles Almelo tekent een 4-jarig contract in Alkmaar met een optie voor nog een jaar.

De 23-jarige spits kwam dinsdagavond al niet meer in actie tijdens het oefenduel tussen Heracles Almelo en buurman ON. Paul Gladon speelde wel, hij is de beoogde eerste spits van de ploeg van trainer John Stegeman nu Weghorst naar Alkmaar vertrekt.

'Goede hoop'
Heracles en AZ spraken in de middag met elkaar over de transfer van Weghorst. „We zijn nog niet helemaal akkoord”, zei Max Huiberts, de technisch directeur van AZ eerder op de avond. Inmiddels is de deal wel rond en zal Weghorst de komende dagen gepresenteerd worden bij AZ.

In Alkmaar volgt hij topschutter Vincent Janssen op, die hoogstwaarschijnlijk vertrekt. Tottenham Hotspur heeft vergaande belangstelling voor hem.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Van Hintum: ‘Normaal vliegen die ballen er thuis wel in’
    REACTIE

    Van Hintum: ‘Normaal vliegen die ballen er thuis wel in’

    ALMELO - Bart van Hintum wist dat Heracles Almelo het zaterdag helemaal niet zo slecht deed tegen PSV. De verdediger miste met zijn ploeg simpelweg te veel kansen om het de lijstaanvoerder van de eredivisie moeilijk te maken (eindstand 0-4). ‘’Normaal vliegen die ballen er thuis wel in, maar nu niet. PSV had daarentegen maar een paar kansen nodig. Dan zie je dat zij toch over een bepaalde kwaliteit beschikken.’’