Adrian Dalmau scoorde dit seizoen negentien goals voor Heracles en eindigde als derde op de topscorerslijst in de eredivisie.
Volledig scherm
PREMIUM
Adrian Dalmau scoorde dit seizoen negentien goals voor Heracles en eindigde als derde op de topscorerslijst in de eredivisie. © BSR Agency

Veel goede spitsen bij Heracles: is er een geheim?

ALMELO - Het is knap: een spits van Heracles die derde wordt op de topscorerslijst in de eredivisie. Het lukte Adrian Dalmau dit seizoen met negentien goals. De Spanjaard is al de zoveelste spits die het in Almelo goed doet. Hoe doen ze dat toch daar? Is er een geheim?

Allemaal eigen verhaal

Everton Ramos da Silva kwam via een videoband binnen bij Heracles en werd clubtopscorer aller tijden. Wout Weghorst mocht het als derde spits proberen in Almelo. Wie had kunnen bedenken dat deze maniakale vechter zich een weg naar de Bundesliga zou scoren? "Alle spitsen die bij ons kwamen, hebben een eigen verhaal. Bij Wout dachten we: we proberen het, we zien het wel. Op alle fronten werkte hij zich naar boven", zegt Nico-Jan Hoogma, de oud-directeur van Heracles. "Ik geloof niet dat er een geheim achter al die spitsen zit, mooi is het wel."