Volledig scherm
PREMIUM
Invallers Mo Osman en Vincent Vermeij druipen af na de kansloze nederlaag in Sittard. © Joep Leenen

Vermoeide Mo Osman baalt: ‘Maar nederlaag heeft niets met systeem te maken’

SITTARD – Heracles Almelo begon zaterdagavond prima op bezoek bij Fortuna Sittard, maar verloor uiteindelijk kansloos met 3-0 bij de promovendus. Syrisch international Mo Osman viel na de rust in, maar kon de wedstrijd niet kantelen.

Na afloop ging het vooral over het systeem waarin Heracles begon. Frank Wormuth koos voor drie centrale verdedigers en twee backs. Een 3-5-2-formatie, of een 5-3-2-formatie, zoals u wilt. Volgens Osman had de nederlaag niets met dat systeem te maken. „We beginnen veel te slap en verliezen alle duels. We hebben het voor rust weggegeven en dat heeft niets met het systeem te maken. We hebben veel getraind in dit systeem en toen liep het goed. De trainer doet dit niet voor niets.”, aldus Osman.

  1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
    video

    ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

    Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’