Volledig scherm
Samuel Armeteros: "Ik ben 27 jaar en ambitieus, wil naar het WK met Zweden" © Lars Smook

Vertrek Armenteros lijkt kwestie van tijd: 'Telefoon explodeert'

ALMELO - Samuel Armenteros (27) had voor veel geld naar Saoedi-Arabië kunnen gaan, maar de spits van Heracles wil in Europa blijven. Zijn vertrek uit Almelo lijkt een kwestie van tijd.

Tientallen zaakwaarnemers en handlangers zijn razend druk met de transfer van Samuel Armenteros, de topscorer van Heracles. Ze bellen en mailen en hengelen naar het gewenste transferbedrag. Allemaal beloven ze een goede club voor de aanvaller te vinden, om er zelf financieel beter van te worden. Heracles houdt de deur voor hen dicht en zwijgt over de verkoopsom. Armenteros ook. "Er zijn niet veel mensen die mijn nummer hebben, maar in de zomer en winter gaat het blijkbaar van zaakwaarnemer op zaakwaarnemer. Dan vindt er een explosie plaats op mijn telefoon."

Quote

Er was concreet interesse uit Griekenland, maar blijkbaar wilden of konden ze niet voldoen aan de vraagprijs

Samuel Armenteros

Armenteros houdt het bij zijn eigen zaakwaarnemer: oud-voetballer en landgenoot Fredrik Risp. "Met hem werk ik samen." De twee Zweden hebben vaak contact en laten zich niet opjutten. "Er was concreet interesse uit Griekenland, maar blijkbaar wilden of konden ze niet voldoen aan de vraagprijs. Ik heb er nu een week niets meer over gehoord, dus ik ga er vanuit dat het is afgeketst. Daar zit ik niet mee. Ik heb er niet over nagedacht om daarheen te gaan. Dat doe ik pas als ik er over na moet denken."

Voorlopig is hij Heraclied en speelde afgelopen zaterdag de tweede helft mee in het oefenduel bij SVZW (1-7). Na twee minuten scoorde Armenteros, uiteindelijk maakte hij er drie. Heracles heeft met Paul Gladon al een spits gehuurd die het zo van Armenteros over kan nemen als die gaat. Dan is er nog Vincent Vermeij, die herstellende is van een kruisbandblessure. De club gunt hem de tijd om fit te worden. "We zien wel hoe het loopt", zegt directeur Nico-Jan Hoogma. "Armenteros wil graag een transfer maken. Dan moet er een goede club komen, waar hij heen wil en die het transferbedrag kan betalen. Op dit moment is het rustig, maar dat kan zo anders zijn."

Quote

Dan moet er een goede club komen, waar hij heen wil en die het transferbedrag kan betalen

Nico-Jan Hoogma

Zijn vrienden verbazen zich er weleens over hoe rustig Armenteros blijft in hectische transfertijden als deze. "Ze vinden het gek. Hoe kan ik zo kalm blijven? De afgelopen vier jaar kwam ik telkens op 29 augustus rond met een club; twee dagen voor de transferdeadline."

Mindere tijden
Hij ging van Anderlecht naar Feyenoord, naar Willem II, Qarabagh in Azerbeidzjan en in de zomer van 2016 terug naar Heracles. "Ik heb mindere tijden gehad, dat ik geen club had, maar ook dan had ik geen stress. Nu heb ik nog een contract voor een jaar. Er is behoorlijk wat interesse, maar nog niet genoeg geboden. Prima, we hebben nog twee maanden."

Al had hij al wel in Saoedi-Arabië kunnen zitten voor drie jaar en heel veel geld. Met het salaris in de woestijn had hij zich financieel onafhankelijk kunnen spelen. "En mijn zoon ook nog. Maar ik wil graag in Europa blijven, bij een goede club spelen. Ik ben 27 jaar en ambitieus, wil naar het WK met Zweden, volgend jaar in de zomer. Ik heb lang gevochten voor mijn kans in de nationale ploeg, en die ik heb ik gekregen en gegrepen. Nu wil ik het volhouden."