Volledig scherm
Peter Reekers (blauw shirt) is de nieuwe beloftentrainer in Almelo

Vrienden aan het roer in Almelo

ALMELO - Ze speelden jaren samen, hebben een hechte band. Nu zijn Peter Reekers (35) en Brian van Loo (41) de trainers van de Heracles beloften.


Structuur
Hun bureaus staan opgeruimd naast elkaar, chaos komt er bij beloftentrainer Peter Reekers en assistent Brian van Loo niet in. Ze zijn van de structuur, duidelijkheid.

Maar er zijn ook genoeg verschillen en juist daarin versterken ze elkaar als nieuw trainersduo van het tweede van Heracles. „Peter kan goed observeren, gaat doordacht te werk en kijkt altijd vooruit. Ik duik vaak direct in het moment. Als op een training iets niet goed gaat of juist wel goed, beoordeel ik die situaties direct.”

Ze kennen elkaar door en door, gunnen het elkaar, daarom werkt het ook, denken ze. „We kennen elkaar al zo lang, kwamen in 1999 bij elkaar in het team. Maakten samen het kampioenschap mee in de eerste divisie.” Verdediger Reekers als de onverbiddelijke ‘draufgänger’, Van Loo als rots in de branding achter hem.

Jongen van Heracles
Echte Almeloërs, jongens van Heracles. Reekers: „We hadden een heel hecht team, waren vrienden. Daarna is Brian naar Groningen gegaan en ik ben ook een paar jaar weg geweest (VVV), maar we hebben altijd contact gehouden.”

Nu werken ze weer elke dag samen. Want op de vraag van de Heracles-top of ze het beloftenteam wilden gaan leiden, was het antwoord volmondig ‘ja’. René Kolmschot is van het tweede helemaal opgeschoven naar het eerste.

Zo kan Reekers, vorig jaar assistent van Kolmschot, een nieuwe stap zetten. Hij blijft daarnaast ook assistent van trainer John Stegeman. Net als Van Loo keeperstrainer blijft.

Ontwikkeling
„Het grote verschil is dat ik eindverantwoordelijk ben van een team. Ik wil graag doorgroeien, leren, ervaring opdoen”, zegt Reekers, die net zijn studie Trainer-coach 1 heeft afgerond. „Mensen zeggen tegen me: het gaat snel met je. Maar daar sta ik niet zo bij stil. Ik was als speler niet actief met het trainersvak bezig, maar was wel altijd bovenmatig geïnteresseerd als de trainer uitlegde waarom we iets gingen doen. Ik merk dat ik dit leuker vind dan zelf spelen, er komt meer bij kijken.”

Van Loo was al trainer voor hij profkeeper werd, jarenlang trainde hij de keepers bij zijn oude club PH. Hij volgt de opleiding Goalkeepercoach Uefa A. „Bij FC Groningen was Ruud Hesp keeperstrainer, maar hij was er niet altijd. Dan leidde ik de trainingen, dat vond ik mooi. Ik wil me uiteindelijk helemaal toeleggen op het keepersvak, maar als assistent leer ik ook zoveel. Ik wil graag alle facetten beheersen.”