Volledig scherm
PREMIUM
Silvester van der Water (links) kreeg elke wedstrijd nog een kans. Zijn score blijft alleen hangen op een goal tegen Fortuna. © BSR Agency

Waarom Heracles dinsdagavond al oefende tegen HHC Hardenberg

Het is opvallend: een oefenduel tussen twee competitieduels door. Heracles speelde dinsdagavond thuis tegen tweede divisionist HHC Hardenberg. Trainer Frank Wormuth vertelt waarom hij hier voor koos. 

Reden 1

„Gisteren stond in het teken van de conditie”, zegt trainer Frank Wormuth. „De zwaarste conditionele prikkel van de week, met een hoge intensiteit. Als het zo warm is is het beter om in de avond te trainen, maar het is lastig om de spelers om acht uur te laten opdraven voor een training en ze te prikkelen. Speel je een wedstrijd, dan wil niemand verliezen en gaat dat vanzelf. HHC had een paar keer aangegeven tegen ons te willen spelen en dus waren we blij dat we ze nu konden uitnodigen bij ons.”

  1. Ramt John Stegeman naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver?
    PREMIUM

    Ramt John Stegeman naast lantaarn­paal ook zijn geloofwaar­dig­heid omver?

    De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?