Volledig scherm
. © ANP Pro Shots

Weer pijnlijke uitnederlaag voor Heracles, Fortuna met 3-0 te sterk

SITTARD – Heracles Almelo heeft zaterdagavond een kansloze nederlaag geleden. Op bezoek bij Fortuna Sittard ging de ploeg met 3-0 onderuit. Bij rust keek de ploeg van Frank Wormuth al tegen een 2-0 achterstand aan.

Heracles begon met vijf verdedigers in Sittard. Stephen Sama, Dario van den Buijs en Maximilian Rossmann vormden het centrale trio. Lennart Czyborra en Tim Breukers stonden diep als Heracles in aanval was. Met deze formatie begon Heracles goed. Het kreeg de eerste kans van de wedstrijd via Kristoffer Peterson, maar de Zweed schoot naast. Via Lazaros Lamprou kreeg Fortuna even later ook een kans om de score te openen, maar Janis Blaswich redde goed. Diezelfde Blaswich veroorzaakte na een kwartier spelen een strafschop. Die werd benut door Mark Diemers.

Hoekschop

Peterson kreeg al snel de kans om de score gelijk te trekken, maar hij raakte Koselev. Finn Stokkers maakte na een half uur spelen de 2-0. Hij zette een doorgekopte bal uit een hoekschop om tot treffer. Heracles zette daar weinig tegenover. De ploeg worstelde zichtbaar met de nieuwe formatie waarin het speelde.

Dubbele wissel

Frank Wormuth greep in de rust in, door Osman in te brengen voor Sama. Ook Kuwas ging naar de kant, Jesper Drost verving hem. Door die wissels ging Heracles weer in het vertrouwde systeem spelen en daarin kreeg het gelijk kansen. Vooral Peterson werd gevaarlijk. Hij gaf Dalmau een grote kans, maar de Spanjaard miste zijn voorzet net. De Zweed beloonde zijn eigen acties niet, want hij schoot telkens hoog over. Fortuna scoorde bij de tweede kans na rust via Ahmed El Messaoudi. In een klutssituatie scoorde invaller Vincent Vermeij nog bijna de 3-1, maar een eretreffer was niet voor Heracles weggelegd.

Fortuna Sittard – Heracles Almelo 3-0 (2-0).
17. Diemers 1-0 (strafschop), 32. Stokkers 2-0, 63. El Messaoudi 3-0,

Fortuna: Koselev, Essers, Dammers, Ninaj, El Messaoudi (72. Smeets), Diemers, Semedo (85. Vidigal), Stokkers, Pinto (79. Ospitalieri), Rodriguez, Lamprou.

Heracles: Blaswich, Breukers, Sama (46. Osman), Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Merkel, Duarte (64. Vermeij), Kuwas (46. Drost), Dalmau, Peterson.

Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: