Volledig scherm
John Stegeman: geschorst tegen Roda JC © Lars Smook

Werk aan de winkel voor geschorste Stegeman

ALMELO - Heracles heeft nauwelijks tijd om de teleurstellende Europese uitschakeling tegen FC Arouca te verwerken. De ploeg van John Stegeman moet zondagmiddag (16.45 uur) al weer aantreden. In de openingsronde van de eredivisie staat de uitwedstrijd bij Roda JC op het programma.

Werk aan de winkel dus voor Stegeman, die zelf geschorst is voor de wedstrijd tegen Roda JC. Robbie Alflen neemt zijn taken op de bank over. Stegeman weet dat het lastig is om zijn ploeg, na het Europese avontuur en de deceptie, klaar te stomen voor de volgende klus.

Revancheren
,,We moeten vooruit", zei de coach gisteren op de terugweg van Portugal naar huis: ,,We willen onszelf revancheren, al klinkt dat misschien raar. Het is allemaal nog vers, we moeten snel schakelen en het loslaten. Het is mijn taak om dat te bewerkstellen.’’

Een verklaring voor de wanvertoning tegen FC Arouca had hij niet: ,,Je zoekt naar verklaringen. Wat hadden we anders kunnen doen? Ik kan van alles bedenken, maar soms heb je het ook niet in eigen hand.’’ Wat hem steekt is dat zijn ploeg ondanks twee gelijke spelen niet op een waardige manier het Europese podium verliet. ,,We speelden vooral die eerste helft zo slecht. Dat is zuur.’’

Bij Heracles is Zomer niet beschikbaar tegen Roda JC, hij heeft een knieblessure. De verdediger werd in de tweede helft tegen Arouca al vervangen door justin hoogma, die ook tegen Roda JC zal spelen.