Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Wordt jongensdroom van Niemeijer werkelijkheid bij Heracles?

ALMELO - Reuven Niemeijer (21) is sinds een week op proef bij Heracles Almelo. De medewerker van de verhuurafdeling van Huiskes-Kokkeler in Hengelo heeft nog anderhalve week om de trainers van Heracles te overtuigen en een profcontract af te dwingen.

,,Het blijft toch een jongensdroom om profvoetballer te worden'', zegt de middenvelder, die zijn vakantiedagen heeft opgenomen voor zijn stage. Hij promoveerde het afgelopen seizoen met Quick'20 naar de derde divisie en zou volgend seizoen naar HHC Hardenberg gaan.

Quick
Die overgang gaat vanwege zijn proefperiode in Almelo niet meer door. ,,Ze begrepen helemaal dat ik deze kans wil pakken, maar moeten zelf ook verder. Dus als het bij Heracles niet lukt, keer ik terug van Quick.''

'Latere' leeftijd
Bij de Almelose club treft hij elke dag een oude bekende: Tim Breukers. De verdediger was Niemeijers trainer in de B1 van Quick. Beide spelers doorliepen geen jeugdopleiding bij een profclub, maar werden pas op 'latere' leeftijd opgemerkt. ,,Ik gun het hem zo'', zegt Breukers.

Lees het hele artikel via Blendle