Volledig scherm
Frank Wormuth. © VI Images

Wormuth: ‘Die arme kip wilde gras eten, maar dat kon niet’

ALMELO - Heracles-trainer Frank Wormuth baalde zondagmiddag na afloop van de wedstrijd Heracles - Heerenveen als een stekker van de dikke nederlaag (0-4, red.). Toch kon de Duitser met een knipoog terugkijken op het duel en dan met name op het incident met de kip.

Na een paar minuten spelen liet een gedeelte van de Almelose fans een kip los op het veld. Even daarvoor was het zestienmetergebied van Janis Blaswich al bekogeld met tientallen eieren. ,,Die arme kip. Waarschijnlijk wilde die gras eten, maar kwam hij er achter dat hier kunstgras ligt. Waarschijnlijk heeft die kip de meeste stress aan het incident overgehouden", vertelt Wormuth droog. 

Toch wil de oefenmeester er wel een kritische noot aan meegeven. ,,Opzich vind ik een grappige actie, maar niet op dit moment. Zoiets heeft invloed op de wedstrijd en op de ploeg. We leven in een democratie en fans mogen overal een mening over hebben, ook over iets als een stadionnaam, maar dit was niet de goede manier", luidt zijn oordeel.

Leuk of niet leuk; Wormuth had niet de indruk dat het incident ook maar enige invloed had op het uiteindelijke resultaat. ,,We komen op achterstand door individuele fouten. Heerenveen ging daar scherp mee om en heeft onze fouten blootgelegd. We hebben verdiend verloren.”