Volledig scherm
Joey Konings (rechts) keert terug in de basis na een rugblessure. © BSR Agency

Wormuth: ‘Eerst Heracles dan de nationale ploeg’

ALMELO - Heracles hoopt de slechte serie tegen Vitesse zaterdag in eigen huis te doorbreken. De ploeg verloor dit seizoen twee keer van de Arnhemmers en scoorde geen een keer.

„Het is niet onze favoriete tegenstander gebleken”, zegt trainer Frank Wormuth. Heracles verloor thuis voor de beker met 2-0 en uit voor de competitie met 4-0, dat was ook voor een interlandperiode. „Ik zei deze week ook tegen de internationals: doe me een plezier, denk eerst aan de club en dan pas aan het nationale team, het strand en de zon.”

Heracles hoopt ook op een mooi resultaat in eigen huis. Het vorige thuisduel werd met 5-1 verloren van FC Utrecht, dus het team heeft wat recht te zetten. „Het is fijn om de interlandperiode met een overwinning in te gaan. Normaal speel je na zeven dagen weer, nu na veertien dagen. Dan werkt een zege toch wat prettiger.”

Breukers

Tim Breukers ontbreekt bij Heracles wegens een schorsing. De aanvoerder kreeg twee keer geel tegen FC Emmen en is een duel afwezig. Zijn vervanger is Wout Droste. Joey Konings keert terug in de basis, de harde werker begint op het middenveld. Dat betekent dat Lerin Duarte en Yoëll van Nieff op de bank beginnen.