Volledig scherm
Mats Knoester begint ook tegen FC Utrecht in de basis. © BSR Agency

Wormuth: ‘FC Utrecht is favoriet in play-offs’

ALMELO - Trainer Frank Wormuth kijkt uit naar de wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal. Morgen speelt zijn ploeg eerst thuis tegen FC Utrecht, dinsdag wacht het uitduel. „Zij zijn de favoriet, zij moeten winnen.”

Heracles verloor dit seizoen twee keer met ruime cijfers van FC Utrecht, maar dit is volgens Wormuth een andere situatie. „We spelen twee keer tegen elkaar, dus ik heb mijn ploeg gezegd om slim te spelen en niet alles in de eerste wedstrijd al te riskeren.”

Kroon

Wormuth vindt: „Wij hebben niets te verliezen, wij dragen al een kleine kroon, omdat we zo ver zijn gekomen. Mensen feliciteerden ons met het behalen van de play-offs. Maar natuurlijk willen we opnieuw geschiedenis schrijven, net als in 2016.”

Blessures

 Kristoffer Peterson (lies) en Maximilian Rossmann (voet) zijn er wegens blessures niet bij en missen zeer waarschijnlijk ook de return. Verdediger Mats Knoester mag daardoor opnieuw in de basis beginnen, dat geldt ook voor Dabney Dos Santos. „Daarom heb ik zoveel gewisseld dit seizoen, om het wegvallen van spelers als Kris en Max te kunnen compenseren”, zegt Wormuth. Normaal zou Bart van Hintum de plek van Rossmann innemen. Maar de trainer denkt vast aan de toekomst, Van Hintum is er volgend seizoen niet meer bij.

  1. Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!
    PREMIUM
    VOORBESCHOUWING

    Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!

    ENSCHEDE/ALMELO - Na een jaar afwezigheid is de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo weer terug. De Enschedeërs zijn het seizoen uitstekend begonnen en kunnen bij een overwinning zelfs de koppositie in de Eredivisie pakken. Heracles Almelo had een stroeve start, maar wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Beide clubs verkeren dus in vorm. Wie gaat er vanavond met de overwinning vandoor?