Volledig scherm
Cyriel Dessers scoorde twee keer tegen RKC, maar was na afloop niet tevreden over het spel van Heracles. © Getty Images

Wormuth: ‘Ik had het gevoel dat ik naar een tenniswedstrijd keek’

Trainer Frank Wormuth had zich woensdag flink opgewonden tijdens de bekerwedstrijd tegen RKC (4-3 zege). Een dag later kwam het besef: „Dit is een jonge ploeg, het gaat niet altijd goed.”

Hij had hoge verwachtingen van de bekerwedstrijd gehad, vertelt hij een dag voor Heracles weer tegen RKC speelt, dit keer in Waalwijk. „Normaal heb ik geen verwachtingen, nu dus wel. We begonnen goed, ik dacht: top, doorgaan. Maar na een kwartier ging het opeens veel minder. Op het einde leek het wel een tenniswedstrijd, het veld lag open, het ging van links naar rechts.”

Het deed hem denken aan vorig seizoen. „Toen lagen er ook vaak te veel ruimtes en kregen we veel goals tegen.  Maar destijds leunden we op Kuwas, Dalmau en Peterson. Dit seizoen spelen we veel compacter, alleen lukte dat afgelopen woensdag niet. Na een nacht slapen, dacht ik: dit hoort erbij. De ploeg is jong en vrij onervaren, er zitten wedstrijden als deze tussen, dat moeten we accepteren."

Zaterdagavond treffen beide teams elkaar in Brabant. „We zijn niet de favoriet", vindt Wormuth. „We hebben hetzelfde niveau als RKC en spelen uit. Het doet er ook niet toe wie de favoriet is, we hebben respect voor onze tegenstander. Want ook al hebben ze nog maar een puntje, ze hebben vaak maar net niet gewonnen.”