Volledig scherm
Het moment van afgelopen zondag: Joey Konings krijgt rood.

Wormuth over rode kaart: ‘Dit is geen gerechtigheid’

ALMELO - Joey Konings mist de komende twee wedstrijden van Heracles wegens een schorsing. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB vrijdag bevestigd. Trainer Frank Wormuth is het daar niet mee eens. „Het is geen gerechtigheid.”

Konings en Heracles Almelo gingen afgelopen maandag niet akkoord met het voorstel van de aanklager om hem drie duels schorsing op te leggen, waarvan een voorwaardelijk. De aanvaller kreeg rood in het uitduel tegen Sparta, wegens gevaarlijk spel. Sparta-speler Jurgen Mattheij lag op de grond, probeerde de bal te koppen, terwijl Konings op hoge snelheid aan kwam sprinten en de bal raakte. 

Beide spelers gevaarlijk

Donderdag oordeelde de tuchtcommissie dat het de  schorsing terecht vond. De speler mist het competitieduel tegen FC Utrecht en de bekerwedstrijd tegen Dordrecht op woensdag. Dat is tegen het zere been van de trainer van Heracles.„Ik accepteer als trainer het oordeel van een commissie, we zijn een democratie, maar dit is geen gerechtigheid.”

„Ik wil twee dingen opmerken over de situatie”, vervolgt hij. „Als je kijkt naar de beelden, dan denk je: ‘oh, dat ziet er gevaarlijk uit’, dat is de emotionele kant. Maar kijk je naar de feiten, dan ligt het anders. Het is ook gevaarlijk spel van Mattheij. Hij is een verdediger en gaat vol voor de bal, perfect, dat zou ik ook van mijn verdedigers vragen. Konings krijgt een kans en gaat op hoge snelheid naar de goal. Ze riskeren op dat moment allebei wat, spelen beide gevaarlijk. Ik vind dat dat gezegd moet worden.”

Blessures

Heracles treft zondag in eigen huis FC Utrecht. Silvester van der Water is nog een twijfelgeval bij Heracles. Als hij niet speelt, begint Dabney Dos Santos in de basis.