Volledig scherm
Heracles pakt thuis de punten, maar uit heeft de ploeg het lastig. © ANP Pro Shots

Wormuth: ‘We hebben uit niets te verliezen’

ALMELO - Heracles-trainer Frank Wormuth is niet van plan om veel te veranderen voor het uitduel tegen FC Utrecht. „We hebben alles geprobeerd om uit te winnen, maar daar waren we weinig succesvol mee.”

De trainer somt op: ‘We hebben de formatie veranderd tegen Fortuna Sittard, om de spelers een veiliger gevoel te geven. Dat was geen succes. We hebben ook spelers gewisseld, om een nieuwe impuls te geven. Op gewoon gras getraind vooraf. Maar het hielp niet.”

Te vroeg

Er zijn excuses gezocht. „We speelden om 12.15 uur tegen Willem II. Ik hoorde spelers zeggen dat het misschien te vroeg was”, zegt de trainer. Heracles verloor met 5-0 in Tilburg. „Maar ik heb gezegd dat het geen argument is, we trainen elke dag om elf uur. Als er geen goede argumenten meer zijn, kom je vanzelf bij de slechte terecht. Het is nu aan de spelers om wat te veranderen.”

Heracles won dit seizoen uit alleen bij Heerenveen en speelde gelijk tegen PEC Zwolle en Ajax. Met een lach voegt hij er aan toe: „We hebben hebben niets te verliezen tegen FC Utrecht, want we verliezen uit altijd.” 

Fit

De selectie  is fit voor het uitduel. Alleen de lang geblesseerde spelers Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak en Jeff Hardeveld ontbreken (kruisband).