Volledig scherm
Mo Osman (links) steekt niet in goede vorm, de vraag is of hij morgen speelt tegen Feyenoord. © ANP Sport

Wormuth: ‘We spelen nu twee wedstrijden op rij die we kunnen verliezen’

ALMELO - Robin Pröpper is nog niet inzetbaar tegen Feyenoord. De aanvoerder van Heracles heeft last van zijn knie. Trainer Frank Wormuth geeft zijn opstelling verder nog niet prijs. „We willen meer tijd om na te denken.”

Zijn ploeg verloor twee duels op rij en treft met Feyenoord en Willem II nu twee betere tegenstanders op rij. „Die twee duels kunnen we verliezen, maar het gaat erom hoe we verliezen. We willen de duels gebruiken om terug naar de basis te gaan. Geen druk, maar weer als een team aan het werk. Als het minder gaat dan wil iedereen zichzelf helpen, maar we zijn een team.”

De laatste twee dagen werd er het nodige gepraat bij Heracles. Over oplossingen. „Vorig jaar verloren we na de winterstop en na de zomer ook. Het lijkt normaal voor het team, daarom zeggen we: denk niet te veel na, vergeet de verwachtingen, ga terug naar ons spelidee. Als iemand denkt dat we van Feyenoord winnen: die snapt het niet. Feyenoord is helemaal terug sinds Dick Advocaat daar trainer is.” 

Vormdip

De Heracles-trainer wil de vormdip alleen ook weer niet te groot maken. „We hebben het over een week, waarin we onze normale vorm niet gevonden hebben en twee keer verloren. In de training ging het vrijdag goed, dat willen we in de wedstrijden weer zien. Het team weet ook wat het moet doen, terug naar de roots.”

Pröpper ontbreekt nog in de selectie, maar Wormuth hoopt dat hij volgende week weer inzetbaar is. Dario van den Buijs speelt op zijn plek. Twijfels zijn er over Mo Osman, de middenvelder is uit vorm en werd in het bekerduel tegen Vitesse in de rust gewisseld. Dabney Dos Santos is er niet bij, hij heeft last een een spierblessure.