Zo zag de allereerste editie van de Herakids Cup in Almelo eruit

VideoALMELO - Voetballen in een stadion, welk kind wil dat nou niet? Woensdag werd dat voor 350 kinderen werkelijkheid tijdens de Herakids Cup in het Polman Stadion in Almelo. 

Met moeite lukt het de organisatie aan het begin van de middag om alle kinderen op de hoofdtribune van het Polman Stadion te krijgen voor de benodigde uitleg. De kinderen zijn al druk aan het voetballen. 

„De opkomst is veel groter dan we vooraf hadden verwacht”, stelt Mart Oude Nijeweeme, marketing- en communicatiemedewerker bij Heracles Almelo. „Vooraf rekenden we misschien op twintig teams, dat zijn er zeventig geworden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

Voorjaarsvakantie

De club wilde een nieuwe activiteit organiseren voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud in de voorjaarsvakantie en bedacht deze Herakids Cup, waarbij teams van vier spelers het tegen leeftijdsgenoten opnemen. 

„We willen de kinderen de kans bieden om op het veld te spelen. Dat kan ook altijd al na afloop van de thuiswedstrijden. Veel van deze kinderen komen misschien niet zo vaak in het stadion, met dit toernooi krijgen ze wel de kans om te voetballen op het veld.”

‘We gaan alles winnen’

Eén van de zeventig deelnemende teams is het JO9-1 team van voetbalvereniging PH uit Almelo. „De jongens zijn echt heel enthousiast en hebben het hier al een hele tijd over. Bovendien is er dit weekend geen wedstrijd, dus dan is dit een mooie vervanging”, stelt Tjeerd de Boer. 

Zijn zoon Thijmen voetbalt in JO9-1 van PH. Ook speler Rayson (9) is enthousiast. „Dit is erg leuk. Wij gaan alles winnen”, bluft hij voor aanvang. Uiteindelijk gingen niet de jongens van PH JO9-1, maar de teams FC Komt dat schot, de Tubbergse Boys en Kick off er met de winst vandoor. 

Volledig scherm
Heracles Almelo organiseert de eerste editie van de Herakids Cup, een nieuw 4 tegen 4 voetbaltoernooi voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud. © Emiel Muijderman