Volledig scherm
Navajo Bakboord (rechts) had het lastig tegen RKC-speler Sylla Sow (midden). © ANP Sport

Zwak Heracles helpt RKC aan eerste zege van het seizoen

ALMELO - Trainer Frank Wormuth wilde per se niet de eerste ploeg zijn die RKC de eerste drie punten van het seizoen zou geven. Wat hij niet wilde, gebeurde toch: Heracles verloor zaterdagavond in Waalwijk verdiend met 2-0.

Vooraf heerste er bij supporters in Waalwijk heel overtuigend het gevoel: ‘Wij gaan vanavond winnen, het moet tenslotte een keer’. De thuisploeg ging furieus van start tegen het team uit Almelo. Dat leverde al vier kansen op voor de hekkensluiter voor het in de twaalfde minuut op een verdiende voorsprong kwam. Sylia Sow scoorde voor de Waalwijkers, net als afgelopen woensdag in Almelo.

Heracles trof de ploeg van trainer Fred Grim drie dagen eerder in het bekerduel in een iets andere samenstelling dan zaterdag en bekerde na een voortvarend begin met grote moeite verder. Wormuth drukte zijn ploeg daarna op het hart: ‘Kijk niet naar de ranking, maar naar de kwaliteit van RKC. Ze kunnen goed voetballen’.

Halve kansen

Waar RKC bleef gaan, kreeg Heracles voor rust maar twee halve kansen via Czyborra en Dessers en leek in niets op de ploeg die de afgelopen weken maar punten bleef pakken. Ten opzichte van het bekerduel keerden Janis Blaswich, Alexander Merkel, Robin Pröpper en Navajo Bakboord terug in de basis. Vooral Bakboord had het lastig tegen de snelle en handige doelpuntenmaker Sow.

Wormuth wisselde na een uur spelen Silvester van der Water, die zijn dag niet had en Dabney Dos Santos, voor Joey Konings en Teun Bijleveld. Goed werd het geen moment, vermakelijker wel. Het spel ging alle kanten op. Er lagen mogelijkheden voor beide ploegen, maar de nummer zeven op de ranglijst kreeg geen moment grip op de nummer laatst, die zo graag de eerste zege van het seizoen wilde vieren.

RKC schoot op de lat, RKC schoot naast, de ploeg bleef strijden voor de eerste zege. De supporters sloegen de handen voor de ogen. Zou het nu een keer lukken? Het lukte. Net voor tijd maakte Kevin Vermeulen er zelfs nog 2-0 van. Heracles restte niets anders dan met het schaamrood op de kaken af te druipen.