De interactieve kaart van een huis waarop je kunt zien hoe vies de luchtkwaliteit in een gedeelte van de woning is. Je vindt de kaart onderaan dit verhaal, waar je kunt klikken op interactieve elementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De interactieve kaart van een huis waarop je kunt zien hoe vies de luchtkwaliteit in een gedeelte van de woning is. Je vindt de kaart onderaan dit verhaal, waar je kunt klikken op interactieve elementen. © Het Schone Oosten

Luchtkwaliteit in huis valt vaak vies tegen

De luchtkwaliteit in huis valt vaak vies tegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van TNO, dat in het najaar uitkomt. Het Schone Oosten nam een voorschot op de resultaten en testte het binnenklimaat in diverse woningen. Dat was soms even schrikken.

  1. Huizenbezitters laten asbestdak lekker liggen: ‘Ik moet een probleem oplossen dat de overheid heeft veroorzaakt’
    PREMIUM
    Het Schone Oosten

    Huizenbe­zit­ters laten asbestdak lekker liggen: ‘Ik moet een probleem oplossen dat de overheid heeft veroor­zaakt’

    DEVENTER / NIJMEGEN – Het asbestbeleid van de Rijksoverheid krijgt de wind van voren van particulieren, saneerders en de wetenschap. Sinds het verbod op asbestdaken per 2024 vorig jaar sneuvelde, probeert de overheid particulieren met een asbestdak over te halen tot saneren met een lening. Maar daar lopen de particulieren niet warm voor. Asbestsaneerders zien daardoor hun klussen verdampen.
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement