De drum- en showfanfare van Apollo opende zaterdag de taptoe in Goor in nieuwe uniformen. Het spektakel werd door ruim 1500 liefhebbers bezocht.
Volledig scherm
De drum- en showfanfare van Apollo opende zaterdag de taptoe in Goor in nieuwe uniformen. Het spektakel werd door ruim 1500 liefhebbers bezocht. © Cees Elzenga / hetoog.nl

10.000 euro voor jubilerende muziekvereniging Apollo Goor

GOOR De De 100-jarige muziekvereniging Apollo in Goor heeft zaterdagavond 10.000 euro gekregen van het  School- en Volksfeest in deze stad. Voorzitter Erwin Zwierink van het School- en Volksfeest maakte dat bekend, nadat de drum- en showfanfare van het jubilerende Apollo op het plein voor het gemeentehuis het spits had afgebeten van de taptoe.

Nieuwe uniformen

Aan dit muzikale spektakel, dat werd bezocht door ruim 1500 liefhebbers, deden ook Het Jachthoornkorps Urk, Show en Marchingband Exempel uit Empel, Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden en Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek mee. De taptoe kreeg ook een militair tintje door deelname van de Regimentsfanfare Bereden Wapens (op de fiets) van de Koninklijke Landmacht.

Streetparade

De drum- en showfanfare van Apollo trad op in nieuwe uniformen, zwart met witte en rode accenten. 's Middags hadden de deelnemers aan de taptoe een streetparade door het centrum van Goor gehouden.

Marjorettes van Apollo in actie
Volledig scherm
Marjorettes van Apollo in actie © Cees Elzenga / hetoog.nl
De regimentsfanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht gaf een militair tintje aan de taptoe
Volledig scherm
De regimentsfanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht gaf een militair tintje aan de taptoe © Cees Elzenga / hetoog.nl
Wachten op je beurt om op te treden
Volledig scherm
Wachten op je beurt om op te treden © Cees Elzenga / hetoog.nl
Na iets meer dan een half uur zit het er voor Apollo op
Volledig scherm
Na iets meer dan een half uur zit het er voor Apollo op © Cees Elzenga / hetoog.nl

Hengelo e.o.