Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Tubantia

16-jarig meisje aangerand bij Dieka Markelo, OM eist werkstraf

MARKELO - Ze vond het wel vreemd dat hij perse tussen haar en haar vriendin door wilde. Tenslotte, zo druk was het niet bij zaal Dieka in Markelo op die oktoberavond vorig jaar. Dan voelt ze plots hoe de man haar hardhandig in haar kruis grijpt, haar strak aankijkt en in het Arabisch "jalla, jalla" (wegwezen) roept.

Overdonderd zoekt ze hulp bij een portier en wijst de aanrander aan. Het is volgens haar de 23-jarige Jawed H. uit Almelo. Hij wordt aangehouden en staat donderdag terecht voor de rechtbank in zijn woonplaats. Daar hoort hij officier van justitie Chun Yan Huang een taakstraf van 120 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk eisen.

'Niets gedaan'

Tegenover de rechters in Almelo ontkent H.. "Ik ben wel langs die meisjes gelopen, maar er niet tussendoor gegaan, ik heb niets gedaan. Ik wilde gewoon een mooie avond maar toen werd ik door de beveiliging meegenomen en was het gebeurd."

Jawed H. zegt dat hij wel iets merkte van een opstootje na het passeren van de meisjes maar schonk hij er geen aandacht aan omdat iemand op dat zelfde moment per ongeluk een glas bier over hem heen morste en daarvoor excuses maakte.

"De meisjes hebben een duidelijk verhaal" aldus zedenofficier Huang. "Tegenstrijdige verklaringen" aldus advocaat Nijhoff. Volgens hem hoorde de vriendin met wie de 16-jarige was helemaal niet dat die "wat doe je nou dan" uitriep en tegen de portier zou de 16-jarige verteld hebben dat haar belager een hand in haar broek stopte. "Ongeloofwaardige verhalen, vrijspraak!"

De rechtbank doet over twee weken uitspraak 

Hengelo e.o.