Volledig scherm
Een lint waarschuwt voorbijgangers voor asbest. © ANP/Lex van Lieshout (archief)

1e Broekweg in Diepenheim 5 weken dicht voor sanering

DIEPENHEIM - Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) begint in de week van 9 september met het saneren van de bodem van de bermen aan de 1e Broekweg in Diepenheim. Het gevolg is dat deze weg vijf weken is afgesloten voor alle verkeer. BAS voert de klus uit in opdracht van de gemeente Hof van Twente.

In de bermen is asbest aangetroffen. De sanering houdt in dat de verontreinigde grond, voor zover mogelijk, wordt verwijderd en wordt vervangen door schone grond. De aanwezigheid van asbest heeft de aanleg van glasvezel voor snel internet vertraagd. Op een aantal plekken in het buitengebied van Hof van Twente is asbest aangetroffen bij de aanleg van glasvezel, zoals in Diepenheim.

Glasvezel

Eerder dit jaar werd het streven en de verwachting door de gemeente en BAS uitgesproken dat alle bermen waarin glasvezel moet komen, eind dit jaar asbestvrij zijn gemaakt. BAS werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten Hof van Twente, Borne, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden, Haaksbergen en Twenterand.

Het projectbureau Bodem Asbest Sanering is gehuisvest in het gemeentehuis in Goor om gemeenten te helpen asbestpulp in de bodem op te ruimen.

Hengelo e.o.