Volledig scherm
© Thinkstock

450 atleten aan de start bij eerste editie Hof van Twente triatlon

MARKELO - 450 atleten staan zondag 10 mei aan de start van de allereerste editie van de Hof van Twente Triatlon. Start en finish zijn aan de Potdijk in Markelo, waarbij de parkeerplaats van zwembad De Vijf Heuvels fungeert als wisselzone voor de deelnemers.

De wedstrijd begint met de jeugdtriathlon. Dat begint om 9.30 uur. Vanaf dat moment is het parcours geheel verkeersvrij.

Fietsroute
Het fietsparcours volgt de volgende route door buurtschap De Achterhoek: Potdijk – Postweg – Winterkamperweg – Hochtweg – Kluunvenneweg – Luttekeveldweg – Leusmanweg – Hochtweg – Kluunvenneweg – Leusmanweg – Postweg – Potdijk. (Potdijk is afgesloten vanaf de Rijssenseweg tot en met het zwembad).

Looproute
De looproute door buurtschap De Pothoek is als volgt: Potdijk – langs Tennisbanen naar Goorseweg – Goorseweg – Beukenlaantje – Kosterskoele – ligweide zwembad – Potdijk.

Tijdschema
Een overzicht van de tijden:

9.30 uur: start Triatlon 15.00 uur: Laatste deelnemer van het fietsparcours af. Fietsparcours beschikbaar voor overig verkeer. 16.00 uur: Laatste deelnemer van het loopparcours af. Loopparcours beschikbaar voor overig verkeer. 17.00 uur: Einde evenement.

De parkeerplaats bij zwembad De Vijf Heuvels is zaterdag beperkt toegankelijk en zondag vanaf 7 uur helemaal afgesloten.Het binnenbad van Zwembad De Vijf Heuvels zal deze dag geopend zijn voor bezoekers. Deelnemers, toeschouwers en bezoekers van het zwembad hebben parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Potdijk, tegenover het tenniscomplex.

Publiek
Herberg De Pot zal voor een sfeervolle invulling van de middag zorgen, waarbij er muziek wordt geregeld en het terras geopend is. Een mooie gelegenheid voor toeschouwers om vanaf daar de fietsers aan te moedigen. De Pot is bereikbaar via het centrum van Markelo, over de Herikeresweg. Vrijwilligers langs het parcours zullen bezoekers instrueren voor de juiste route. Ook Buitencentrum Hessenheem en Bistro de Loep zijn bereikbaar voor bezoekers, via een alternatieve route. De hoofdingang is gesloten vanwege het evenement. Bezoekers kunnen gebruik maken van de zij-ingangen aan de Herikeresweg en/of langs het parkeerterrein aan de Potdijk tegenover het tenniscomplex.

Hengelo e.o.