Volledig scherm
Dine en Jan ten Oever zijn zestig jaar getrouwd. © Emiel Muijderman

60 jaar geluk voor Dine en Jan ten Oever uit Delden

DELDEN - Dine Hennink ontmoette Jan ten Oever in de zomer van 1948 bij jeugdherberg ’t Iemenschoer. De vonk sloeg toen nog niet over. Daar was een tweede bezoek aan Delden voor nodig. Dat was in 1949. Na wat ups en downs stapten ze op 30 juni 1956 in het huwelijksbootje, nu 60 jaar geleden.

Samenwonen was de eerste twee jaar door gebrek aan woonruimte geen optie. Toen ze een huis konden bouwen in Delden, werd die kans met beide handen aangegrepen. Het stel ging naar de plaats waar het voor hen allemaal begon. „We mogen dan van oorsprong niet uit Delden komen, maar we zijn hier al een leven lang gelukkig.”

Familie
Dine had een plezierige jeugd in het dorp Driehuis in de gemeente Velsen, maar de scheiding van haar ouders kwam hard aan. Ze vertrok naar ‘tante Miep’ in Delden, een oude bekende van de familie. In 1948 keerde ze terug naar huis, maar het jaar daarop verhuisde ze definitief. Ze kwam te wonen in Enschede, waar ze werkte in de gezinszorg. Bij ’t Iemenschoer kwam ze Jan weer tegen. Hij kwam op de fiets vanuit Hengelo naar Delden om klusjes te doen bij de jeugdherberg. Hoe de verkering precies tot stand kwam, weten ze niet meer. „Ik herinner me vooral de mooie schoenen die Jan droeg.”

Spijt
Na vier jaar kwam er een einde aan de relatie. Dine verhuisde naar Amsterdam om daar te beginnen aan de opleiding tot kraamvrouw. „Jan kreeg na een tijdje spijt van de beslissing om de verkering uit te maken en kwam naar Amsterdam om mij op te halen. Ik heb toen gezegd dat ik eerst mijn opleiding wilde voltooien.” Daarna kreeg Dine een baan bij het Groene Kruis in Hengelo. Ze keerde terug naar het oosten van het land. Jan had een baan bij Signaal, waar hij tot zijn pensioen werkte.

Gelukkig
Jan en Dine ten Oever wonen al 58 jaar met veel plezier in Delden. Drie kinderen, acht kleinkinderen, vakanties naar Frankrijk en veel vrienden. „We hebben zoveel om met plezier op terug te kijken. Het belangrijkste is dat we nog altijd gelukkig zijn.”

Hengelo e.o.