Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Aanleg Zonnepark in Goor van start: 6342 panelen

GOOR - De aanleg van het nieuwe zonnepark aan de Entersestraat in Goor is van start gegaan. De eerste groep van in totaal 6.342 zonnepanelen is inmiddels gelegd. Het park krijgt een totaal opwekvermogen 2,03 megawattpiek waarmee volgend jaar zo'n 550 huishoudens van duurzame energie voorzien kunnen worden.

Het zonnepark is een initiatief van de gemeente en wordt uitgevoerd door Zuiver Hof van Twente, het ontwikkelbedrijf van de gemeente waarin wordt samengewerkt met ondernemers en inwoners. Wethouder Wim Meulenkamp: "Dit is het eerste zonnepark in de Hof van Twente. Hiermee zet de gemeente één van de vele stappen die nodig zijn om in 2035 volledig energieneutraal te zijn."

Dit gaat geld opleveren

Vanaf januari 2020 gaat het park energie leveren. Wethouder Harry Scholten: "Dit gaat geld opleveren voor Zuiver Hof van Twente. De inkomsten gaan we weer gebruiken om duurzame initiatieven in de Hof van Twente te realiseren.”

Zonnepark Entersestraat wordt in het eerste kwartaal van 2020 aangesloten op het net. In en na 2020 worden er nog vier parken gerealiseerd: Waterlanden (9 ha), Spechthorst - De Whee (8,5 ha), 't Rikkerink (16 ha) en Herike-Elsen (8 ha).

Hengelo e.o.