Volledig scherm
Achteruitrijrace in Markvelde, nieuw onderdeel van de zomerfeesten. © Lars Smook

Achteruitrijrace in Markvelde zorgt voor spektakel

MARKVELDE - Ronkende motoren, opspattende aarde en harde crashes: de nieuwe 'achteruitrijrace' tijdens het Voorjaarsfeest in Markvelde zorgde vanmiddag voor het verwachte en gehoopte spektakel. 

Maar liefst 27 coureurs uit Markvelde en omgeving bonden onder luide aanmoedigingen van de toeschouwers de strijd met elkaar aan in verschillende manches.

Stichting Markveldsbelang, de organisator van het driedaagse evenement, ging in de voorbereiding van de editie van 2019 op zoek naar een nieuw spektakelstuk voor de zondag. "Voorheen hadden we de zogenaamde aalnkettelrace met tractoren, maar omdat de animo daarvoor wat terugliep, hebben we besloten wat nieuws te proberen", zo vertelt voorzitter Remond Molenkamp.

Geslaagd

"Het lijkt erop dat we daar goed in geslaagd zijn. De reacties van het publiek en de deelnemers zijn zeer positief. De kans dat we dit volgend jaar weer opnemen in het programma is dan ook groot."

Voor Koen Ankersmit uit Rietmolen voelt de race als een thuiswedstrijd. "Ik heb in Markvelde op de basisschool gezeten en dan is het leuk om hier te mogen racen. Het gaat hier niet de winst maar om de gezelligheid. Iedereen kent elkaar er samen zorgen we voor de toeschouwers voor spanning en sensatie."

Ankersmit maakt deel uit van een groep van zo'n 15 vrienden die in de regio geregeld meedoen met autorodeo's. "Dit is echter wel iets anders. Het is voor mij de eerste keer aan de start van een achteruitrijrace."

De eerste manche aan de Steenmorsweg loopt voor Ankersmit uit op een teleurstelling. "Het is toch een stuk lastiger dan gedacht. Helaas eindigde ik door een lekke band in de greppel en heb de finish niet gehaald." De inwoner van Rietmolen krijgt echter nog een aantal kansen op zondag. "Het voordeel is dat het straks alleen maar beter kan gaan."

Hengelo e.o.